En date med OnePice & gula fingrar



Fredag.

Tröttdagen skulle den också kunna kallas. Tröttdagen full av helgfeeling.

Den startade inte så bra. Vi vaknade med stresshjärta och "fan,vi försovde oss!" Snubbelsteg med gäspande andetag,tröttmosiga barn att skynda på. Fuskfrukost,bara något landar i magen. Är allt med? väska?tröja? men,strumpor! du har ju inga strumpor! Bilnyckelskrammel och gömma sömnrufset under mössan,snodd av Tonåringen. Regnkläder,smörkladd och tjatiga katter. Fylld kaffekopp till bilen,som skvimpar och gör skorna brunprickiga. Äntligen iväg.

I bilen,en solstråle till son som berättar om nån favvoserie kallad sketch&drawn, något mamman gäspande försöker lyssna intresserat på. En Lillsessa i bak som trallar låtar med samma solhumör. Bilköer och kaffet smakar blask. Puss och hej, till stans sötaste tjej. Tjarrå,till stans ballaste kis.

Sen petas Melissa Horn in i bilstereon. Jag och Melissa Horn sjunger tillsammans genom bilköer och rondeller. Hennes fantastiska texter som dansar balettsteg över hjärtat. Som ren terapi i sångform. Ger mig energin tillbaka.

Hem och jobba,dricka kaffe och peta in dagens första tvätt i maskinen. Och hela tiden den där längtan efter helg. Efter soffhörn och smuliga ostbågar som färgar fingertoppar ilsket gulorange. Under en filt med en mystrasslig Lillsessa och med ett Tonårstroll bredvid. Iskall läsk som bubblar i näsborrarna,framför någon film på teve. Iförd mysoverall och myshasiga steg.

Men först utvecklingssamtal och några timmar till. Sen. Snart,helgfeelingen tar över. Kan knappt bärga mig.

En Fredag.

Kommentera här!
Namn:


E-Post: (Publiceras Ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Komma ihåg dig?