I skogen finns inga awards



Så blev det Söndag.

Dagen efter en storslagen Bloggaward i storstan,har jag läst mig till i bloggar lite här och där. Något man inte märker av härute i skogen bland kobajsdoft och grusvägar. Här ges inga priser för outfits och roliga inlägg. Här i verkligheten.

Här är det snarare dagen efter en Lördag med shopping för en Lillsessa och en fikapaus för mamman,på stans köpcentrum Gränby. Det var vi och tusentals andra. Det är också dagen efter en lördagsgodiskväll,uppkrupna i ett soffhörn framför "Rädda Nemo" och jag blir fortfarande lika gråtmild när Nemo försvinner.

Dagen efter vaknar jag i ett soffhörn med en värkande nacke,medan han med skägg storstädar köket. Lillsessan äter Lördagsgodis till frukost framför ett kvällsmysstökigt bord bredvid mig och Tonårstrollet hörs mumla från sin tonårskrypta. Jag sträcker på mig och försöker frenetiskt mota bort ångestkänslan över att han med skägg städar,medan jag gäspar från soffan.

Så nakenfötterna landar försiktigt på trägolvet och hasar sig fram till dörrhålet i köket. Jag beskådar ett hjärta rensa gamla tidningar,hiva bort veckobrev som för länge sen gjort sitt. Han torkar diskbänk och diskar oboykoppar. Torkar köksbord och ställer undan målarfärgen,från Lillsessans konstnärshörna. Jag gäspar och han städar. Jag kliar mig sömnigt på ryggen och han hivar den tionde UNT från veckor tillbaka.

"- Vill du ha kaffe?", hör jag mig gäspa fram medan jag sträcker på mig. Han nickar och bjuder på en morgonpuss,mellan storstädandets armrörelser. Han muttrar argt på tjockiskatten som nyfiket kliver in för att se vad som händer. Snabbt jagas han ut med öronen bakåt. Bäst att fly,än illa fäkta!

Så jag hämtar kaffet i hopp om att även min städfrenesi ska infinna sig. Vi dricker kaffet på varsitt håll. Han,mellan städplocket och jag gäspandes framför en dataskärm. Känner vakenheten sakta komma,medan Lillsessan bubblar på om viljan till badhusbad. Förklaringen om att gårdagens klädinköp lagt en dimma över ekonomin,viftas bort.

Plötsligt känner jag städanden inta min kropp. Jag kliver in i badrummet med bestämdhet,viker sängkläder och sorterar garderober. Jag dammsuger hall och hivar trasiga vantar i soporna. Lillsessans mun tjatar om badhus och kompislek,medan jag letar efter ännu en partnerlös strumpa. Ignorerar hennes röst som ropar "vill,vill,vill".

Då dyker polaren till mannen med skägg. Två män med skägg och planer på att repa i studion. Med sig har han sin Lillsessa,som efter fråga får stanna inomhus. Två lillsessor med spring i benen rusar iväg i lek och äntligen får öronen vila.

Jag lämnar kaoset i badrummet och kliver in i ett nystädat kök. Häller upp en kaffe och letar fram en chokladpralin ur skafferiet. Sätter mig ner och andas.

En Söndag.

Kommentera här!
Namn:


E-Post: (Publiceras Ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Komma ihåg dig?