Tillsammans klarar vi allt. Familjen är sa...

img_1178 (MMS)

Tillsammans klarar vi allt. Familjen är samlad hos svärmor. Vi äter tacos och umgås på riktigt. Med dom vid min sida erövrar vi 2011 och tillsammans klarar vi allt! Gott Nytt År!

Tillsammans klarar vi allt. Familjen är sa...

img_1178 (MMS)

Tillsammans klarar vi allt. Familjen är samlad hos svärmor. Vi äter tacos och umgås på riktigt. Med dom vid min sida erövrar vi 2011 och tillsammans klarar vi allt! Gott Nytt År!

Med röda läppar kan man åtminstone låtsas ...

img_7975 (MMS)

Med röda läppar kan man åtminstone låtsas vilja fira. Gott Nytt År världen!

Min kombinerade julklapp och födelsedagspr...

img_0192 (MMS)

Min kombinerade julklapp och födelsedagspresent från maken!

Två nöjda Tonårstroll!

img_0188 (MMS)

Två nöjda Tonårstroll!

Utsikten från vårt fönster. En fantastisk ...

img_0166 (MMS)

Utsikten från vårt fönster. En fantastisk dag. Kanske en promenad?

Älskade lillgumman. Om du visste hur mitt ...

img_0046 (MMS)

Älskade lillgumman. Om du visste hur mitt hjärta blöder var gång du mår dåligt över branden. Om du visste hur gärna jag vill kunna ta över din smärta och gråta istället för dig. När du skrattar sjunger hela själen och hjärtat dansar. Vi tar oss igenom detta, tillsammans. Ikväll har du en bra kväll och jag kan inte sluta le. Älskar dig min lilla discoprinsessa!

En lerfigurs Lördag. Modellera, en Lillses...

img_0132 (MMS)

En lerfigurs Lördag. Modellera, en Lillsessa och jag. Så har slutet av Lördagskvällen spenderats. Underbart!

Shaken but hopefull. En fantastisk kväll t...

img_0125 (MMS)

Shaken but hopefull. En fantastisk kväll till ända med familjen och ett glas rött. Att få prata och skratta tillsammans, så jäkla skönt!

MERRY CHRISTMAS!!   Jag trotsade min egen ...

img_0029 (MMS)

MERRY CHRISTMAS!!   Jag trotsade min egen ovilja till Julpynt och klädde julgranen med en överlycklig Lillsessa. Självklart med rosa färger och glittrande discokulor! Det blir Jul i år också.

En tidig Julklapp. Tonårstrollet fick ett ...

img_0022 (MMS)

En tidig Julklapp. Tonårstrollet fick ett paket från Soilwork med en bunt metal tröjor,nyckelband,stickets och annat. Lycka!

Såhär ser huset ut nu. Där, på andra vånin...

img_0005 (MMS)

Såhär ser huset ut nu. Där, på andra våningen har vi bott sen 1994. Fönstret längst till vänster tillhörde Tonårstrollet. Bredvid, vårt kök. Vinden har rasat ner, men där fanns vårt sovrum och mitt sminkbord. Barnens hela liv i de väggarna. Jävlar, vilken tur vi hade!   Idag har Lillsessan haft en mellandag, där känslorna pendlat hela tiden. Inte lätt att genomgå när man är blott 9 år.

9 dagar sen branden...

Det har gått 9 dagar sen vårt hem och hela familjens verksamhet/inkomst brann ner.

N
är jag nu ser huset med så många minnen innanför väggarna känner jag stor smärta. Där gifte vi oss och födde barn. Där förlorade min man och hans syster deras morfar. Där förlorade jag och min man en dotter -99. Där satt bilder på väggarna och en gravidmage i gips. Mina skor och hans skivor. Mina manus och hans sånger. Ungarnas hela liv.

Numer ekar huset tomt. Ett stort svart skal utan innehåll.

Det gick så förbannat snabbt. Vi snackar minuter.

Från tanken "nä,ska man kanske hoppa isäng" till tanken "Herregud,jag måste få ut familjen. Det brinner!" Från ett vanligt fantastiskt liv till ett övertänt och sedan utbränt hus. Inom ett par minuter var allt vi ägde dom klädesplagg vi lyckats få på oss. Allt borta. Allt! Och hade inte jag varit vaken...nä,jag vågar inte tänka så. Vi kom ut levande alla tolv. Tackålov för det!

Just nu tar vi en dag i taget. Försöker läka och samtidigt ordna med allt det praktiska. Körkort, Visa, Pass. Försäkringsbolag och klädinköp. Tårar, skratt och tårar igen. Ena stunden bra, andra stunden jobbigt.

Av vänner har vi fått så otroligt mycket kärlek. Fantastiska donationer av kläder, pengar och saffransbullar. Varma kramar och foton på usb. Telefonsamtal och kärlek via Facebook.

Nu är det Juletid och jag behöver uppbåda någon kraft till att ge barnen lite Julemys. Med julpyssel och pepparkaksbak. Lite glitter i fönstret och kanske en gran? Själv äger jag ingen egentlig ork. Men jag behöver däremot göra det ändå. För våra barn. För att de ska få känna lite jävla normalitet i allt detta onormala vi hamnat i. För att vi är en familj.

Jag hoppas verkligen att jag får mitt Visa på Måndag. Ett körkort lär dröja,men jag äger åtminstone ett pass nu. Vi klarar detta. Det vet jag.

Det är bara det att resan dit är jäkligt bucklig just nu...

Sovmorgon och kärlekshandling. Jag har jor...

img_0004 (MMS)

Sovmorgon och kärlekshandling. Jag har jordens bästa make. Han skjutsade en Lillsessa och ordnade lyxfrukost åt en sovande fru. En bra dag idag.

Vaknar alltid med samma tacksamhet: Ännu e...

img_0003 (MMS)

Vaknar alltid med samma tacksamhet: Ännu en morgonkaffe tillsammans med min älskade man. Fokus på det positiva.

Alla donationer,rätt in i hjärtat. Tacksam...

img_0001 (MMS)

Alla donationer,rätt in i hjärtat. Tacksam och känslosam! Idag en okej dag. Kram!

Hoppet,det sista som lämnar. Vi boar in os...

dsc05640 (MMS)

Hoppet,det sista som lämnar. Vi boar in oss i svärmors lägenhet ovanför garaget. Mysdress från Thuns känns lyxigt. Det blir bra. Jag är säker. En bra kväll.

Att handla kläder. Börja om. Behå,trosor,t...

dsc05639 (MMS)

Att handla kläder. Börja om. Behå,trosor,täckjacka. Allt nytt. Allt gammalt borta. Ångesten över att ta sig in en affär,svårt att beskriva. Här pågår ju livet som vanligt...

Ofattbart. Ett helt liv med alla minnen in...

dsc05638 (MMS)

Ofattbart. Ett helt liv med alla minnen innanför de där väggarna. Allt borta. Men vi kom ut levande allesammans,tackålov. Just nu kaos i huvudet. Måste försöka se framåt. Ja,herregud..