Vårt Paradis (foton)Här har ni det.

S
tället som får pulsen att lugna ner sig och leendet på läpparna att sträcka sig från öra till öra.

Vårt eget Paradis.

Ser kanske inte mycket ut för världen. Vår gräsmatta är väl mer likt en morgonrufsig frisyr,än en vältrimmad golfbana. Det är inte så stort heller. 54 kvadratmeter kärlek rymmer det innanför väggarna. Två pyttesmå sovrum,ett kök,ett badrum och ett lagom stort vardagsrum,med en vägg av oss.


Vår Paradisvägg där musiken är central och minnen ses uppsatta på väggen.


Här springs inte. Här hasas och promeneras det.

Men det är vårt.

H
är strosar vi med nakna fötter om somrarna. Ordnar bbq-fester för thrashiga gamla hårdrockare så att tonerna av Slayer och King Diamond ekar mellan trädtopparna. Vi promenerar bort till poolen och slåss med bromsarna och svettas nåt kopiöst på nätterna.
På hösten krattar vi lite löv,promenerar i solskenet och tänder eld i kaminen. Vi spelar yatzy,fia med knuff och ritar färggranna teckningar till varann. Vi slår av mobiltelefonerna och kryper under filten med en kopp kaffe i handen. Vi är här och nu här.
Ibland åker vi hit på vintern också. Då brukar vi få skotta oss fram innan vi kör in bilen. Vi skrapar rutor och eldar i kaminen dygnet runt. Vi lyxar till det och äter fin mat. Goda köttbitar med krämig sås. Njuter av efterrätten och varandra. Vi bygger snögubbar och letar spår efter djur. Vi tar djupa andetag,ända ner i tårna.
När våren kommer,klipper vi gräs och planterar blommor. Sitter på trappsteget i solskenet och njuter. Är.

Här bor inga ledsamheter och stressen kommer inte åt oss. Här är vi bara en enkel liten familj som gillar att umgås. Som pratar,skrattar,sjunger,dansar,lever. Här struntar jag i sminket och klär kroppen i bekväma varma kläder. Hela jag avskalad och naken och fullkomligt trygg i detta.

Ikväll åker vi hit.

V
i tar med oss vardagen och bosätter oss härute några dagar. Låter ungarna åka till skolan som vanligt,men utgår från Paradiset istället för hemma. Vi behöver det. Barnen behöver det.

Det blir en del pusslande förståss. Inte kunna duscha lika länge. Trägolv som känns nästintill frostiga på morgonen innan kaminen slås på. Kläder som ska packas för dagar i skolan och skolväskor,läxböcker och ridskolekläder. Morgontidningen får köpas på Konsum och uppdateringarna på Facebook ekar med sin frånvaro. Att man måste åka en halvtimme tidigare till skolan för att ungarna ska hinna i tid.

Men det är liksom lite det som är tjusningen också. Att det inte är riktigt som vanligt. Som hemma.

Jag kan knappt bärga mig!

Postat av: Chrissan
URL: http://chrissanssvammel.blogspot.com 2010-10-20 / 22:24:16

Låter underbart med ett andningshål.


Kommentera här!
Namn:


E-Post: (Publiceras Ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Komma ihåg dig?